duminică, 21 martie 2010

Cornulete bicolore

21 martie 2010

O reteta de la nasa mea, banateanca ce confirma faima gospodinelor din zona!
Arata deosebit, si desi pare migalos, merge relativ repede.


Ingrediente:

300 grame lapte caldut
drojdie - cat o nuca
2 oua
200 grame ulei
1 pachet de praf de copt
3 lingurite de cacao
un praf de sare
faina cat cuprinde

Pentru sirop:

500 grame zahar
250 grame apa
putin unt
Dar... eu fac mai mereu mai mult, pentru ca imi plac foaaarte insiropate!

Batem bine cele 2 oua, adaugam uleiul, praful de copt, putina sare, drojdia dizolvata in laptele caldut.
Adaugam faina cat cuprinde, asfel incat sa obtinem un aluat mai moale. Nu lasam la crescut.
Impartim in doua parti egale. O parte o framantam cu cacao - cele 3 lingurite, umezite cu putin lapte.
Impartim fiecare parte in 8 bile; apoi luam o bila alba si una cu cacao, le suprapunem pe planul infainat, cu cea colorata deasupra, le presam cu mana, dandu-le forma rotunda, apoi intindem pana obtinem o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Taiem cu cutitul sau cu rotita infainata in 8 parti egale.
Intindem usor, spre margini, cu degetele, partea de deasupra (cea cu cacao), pentru ca in final sa se vada o margine colorata.
Rulam dinspre exteriorul cercului catre interior. Le asezam in tava pe hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.
Preparam siropul: fierbem toate ingredientele, mestecand bine cel putin pana se dizolva tot zaharul.
Cornuletele scoase din cuptor se trec prin acest sirop.

Mie imi plac, asa cum am spus, mai insiropate, asa ca am grija sa vad cum se imbiba biiiiine, de aceea fac mai mult sirop!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu